KOULUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE LOPPUKEVÄÄN 2020 OSALTA / Iin koulut

KOULUTERVEYDENHUOLLON TIEDOTE LOPPUKEVÄÄN 2020 OSALTA / Iin koulut

Kouluterveydenhoitajat palaavat kouluille ensi viikon alusta ja koulut jatkuvat 14.5.

Loppukevät käytetään kouluterveydenhuollossa mm. kontrollikäynteihin ja huolehditaan väliin jääneet rokotukset (mm. 6.lk tyttöjen HPV –rokotukset, 8.lk tetanukset) sekä tarjotaan keskustelumahdollisuuksia ja tukea oppilaille koulupäivän aikana (voi olla myös Wilmalla yhteydessä, kuten tähänkin saakka). Lisäksi on yksittäisiä koululääkäripäiviä alakoulujen puolella. Näistä koululääkäriajoista tieto on mennyt suoraan oppilaiden huoltajille.

Edelleen/toistaiseksi on voimassa ohjeistus, että kouluterveydenhoitajan vastaanotolle ei tulla infektio-oireisina (nuha, yskä, kurkkukipu, lämpö yms. infektioon viittaavat oireet), vaan jos oireet vaativat vastaanottokäynnin - infektio-oireisten nuortenkin vastaanotto tapahtuu Iin terveysaseman infektiovastaanotolla ajanvarauksella (08 5875 6500).

Jos oppilas sairastuu kesken koulupäivän, tulee noudattaa ohjeistusta, ettei lapsi tarvitse erillistä arviota kouluterveydenhoitajalta – vaan voi poistua kesken koulupäivän opettajan luvalla kotiin sairastamaan (kesken koulupäivän sairastunut oppilas voidaan siirtää välittömästi aikuisen kanssa erilliseen tilaan odottamaan mahdollista kyytiä/kotiinkuljetusta, jos ei itse pysty menemään suoraan tunnilta kotiin). Tarvittaessa opettaja voi olla kouluterveydenhoitajaan yhteydessä puhelimitse. Akuuteissa/kiireellisissä tilanteissa kouluterveydenhoitaja voi tulla tarkistamaan oppillaan erilliseen sovittuun tilaan.

Hyvä muistaa myös, että tässä poikkeustilanteessa kouluun tullaan vain täysin terveenä!

Sovituille kouluterveydenhuollon käynneille ja muutenkin kouluun tullessa tulee muistaa mm. HYVÄ KÄSIHYGIENIA JA TURVAVÄLI 2m. Muuten tarkempia ohjeita annetaan oppilaille kouluille tullessa.

Tämän epidemian aikana oppilaiden on toivottavaa tulla kouluterveydenhoitajan vastaanotolle yksittäin, ei kavereiden kanssa yhdessä.

Tarvittaessa yhteydenpitoa oppilaisiin jatketaan kesäloman jo alettua (puhelimitse, Wilman kautta tai antamalla vastaanottoaikoja terveysasemalle - minne kouluterveydenhoitajat siirtyvät kesäksi).

 

Terveisin,

Iin alueen kouluterveydenhoitajat:

Marja-Liisa Jokelainen (Valtari) / 08 5875 6205

Maria Öörni-Miettunen (Alaranta, Asema, Jakku, Ojakylä, Pohjois-Ii)

Tuija Järvinen (Hamina ja Iin lukio)

Riikka Toppi (Kuivaniemi, Olhava)